21/05/2015

Tank nu ook aardgas (CNG) bij Q8

Eerste Q8 tankstation met CNG opent in Schoten

SCHOTEN, 21 mei 2015 – Vandaag opende Q8 Petroleum België in Schoten zijn allereerste tankstation waar je ook CNG kan tanken. CNG staat voor Compressed Natural Gas, of aardgas onder druk. Deze brandstof is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook uiterst veilig en voordelig. Q8 speelt daarmee in op de groeiende vraag van Belgische consumenten naar alternatieve & milieuvriendelijke brandstoffen. In de loop van 2015 wil Q8 vijf tankstations met CNG in ons land openen.

Meer en meer Belgische autobestuurders zijn op zoek naar alternatieve brandstoffen, uit bezorgdheid voor het milieu én hun budget. Zo geeft in een recente steekproef van Multiscope 36% van de Belgen aan dat zij altijd voor een milieuvriendelijke brandstof zouden kiezen indien deze beschikbaar zou zijn. 54% zou er soms voor kiezen en slechts een beperkte minderheid (10%) zou er nooit voor kiezen. Bij de keuze voor een alternatieve brandstof zit aardgas duidelijk in de lift. Terwijl er in 2013 amper 190 wagens op aardgas ingeschreven waren, waren er dat begin vorig jaar al 650. Momenteel rijden er in België zowat 2000 CNG wagens. Wereldwijd gebruiken trouwens al meer dan 20 miljoen particulieren en bedrijven voertuigen op aardgas.

Eerste Q8 CNG station opent in Schoten

Voor Q8 zijn duurzaamheid en veiligheid absoluut prioriteiten. Door de keuze voor CNG speelt Q8 in op de groeiende vraag van de consument naar een milieuvriendelijke en veilige brandstof. Het eerste Q8 station met CNG is het onbemande Q8 easy tankstation in Schoten gelegen aan de Bredabaan 1199. Q8 werkt hiervoor samen met GreenPoint Supplies, een Anzegems bedrijf gespecialiseerd in de verkoop en leasing van aardgastankstations.

Katia Van Bouwel, Corporate Communications Expert Kuwait Petroleum North West Europe: ‘CNG staat garant voor een groot rijcomfort en een autonomie die vergelijkbaar is met die van andere brandstoffen. Met een volle tank kan je maar liefst 500 km rijden en met een hybridemotor aardgas-benzine zelfs 1.000 km! Bovendien is de CNG-technologie uiterst veilig, zodat je overal mag parkeren. Zelfs ondergronds.’

Maarten De Veuster, burgemeester Schoten, en Erik Block, schepen voor Leefmilieu: ‘We zijn verheugd dat Q8 zijn eerste CNG station opent in Schoten. Als gemeente hechten we al jaren veel belang aan een duurzaam beleid en investeren we hier ook in. Zo kocht de gemeente zelf onlangs nog een 2de CNG wagen aan. Met de komst van het Q8 CNG station wordt het CNG netwerk uitgebreid en zullen nog meer autobestuurders de overstap maken naar deze milieuvriendelijke brandstof. Een positieve evolutie die we alleen maar kunnen toejuichen.’

Inge Froidmont, Environmental Supervisor: ‘Om ons aanbod duurzamer te maken zijn we op zoek gegaan naar een partner die ons hierin kon bijstaan. Al snel kwamen we uit bij GreenPoint Supplies, een Belgisch bedrijf met ervaring in aardgastankstations. We zijn ervan overtuigd dat we samen met hen het bestaande CNG netwerk verder kunnen uitbouwen.’

In de loop van 2015 zal Q8 bovendien nog 4 andere CNG stations openen. Zo zijn er reeds werken gestart in het Q8 easy station in Turnhout. De opening van dit CNG station is voorzien in juni. En ook in Zedelgem kan men vanaf deze zomer CNG tanken, de nodige werken starten daar in de loop van volgende week. ‘Hiermee komen we tegemoet aan de wensen van de consument. Uit onderzoek blijkt namelijk dat naast prijs de nabijheid van een station een grote rol speelt bij de keuze voor hun brandstof’, aldus Katia Van Bouwel.

Duurzaamheid, een absolute prioriteit voor Q8

Als verantwoordelijke onderneming hecht Q8 veel belang aan duurzaamheid. Hiervoor ondernam het bedrijf reeds tal van acties: zo installeerde het in 2011 en 2012 als eerste onderneming in haar sector zonnepanelen op een deel van haar Belgische tankstations. Daarnaast bevinden er zich in de shops van de bemande stations gesloten koelkasten en zijn zowel de shops als de terreinen net voor de shop voorzien van LED-verlichting. ‘Onze inspanningen op het vlak van duurzaamheid stoppen niet aan onze voordeur. Zo geven we ook onze klanten regelmatig advies over hoe zij energiezuiniger kunnen rijden en welke voordelen groene brandstof hen kan opleveren. De opening van een CNG station is aldus een volgende stap in ons beleid', zegt Katia Van Bouwel.

Oudere berichten

Bereken uw besparing bij rijden op aardgas

l/100km