12/01/2016

PitPoint breidt uit: 7 extra aardgastankstations in Belgie

Mechelen, 11 januari 2016. PitPoint breidt zijn Belgisch netwerk in 2016 uit met zeven nieuwe tankstations. Zo investeert het als Europese spe/er in diverse Ianden in de uitbouw van een netwerk van Aardgas (CNG) en LNGstations, productie van biogas en bouw van waterstofstations. Ondertussen helpt PitPoint de bestuurder als eerste in Europa met een app om aile Europese aardgasstations te vinden. Die wordt komende week gelanceerd op het Autosalon.

Naar een sterk Belgisch aardgasnetwerk
Belgie telt vandaag een veertigtal locaties waar bestuurders CNG (Compressed Natural Gas of aardgas) kunnen tanken. Dat aantal wil PitPoint opkrikken. Het bedrijf onderzoekt daarom verdere uitbreidingsmogelijkheden, naast zijn huidige tankstation in Rumst, zijn kantoor in Mechelen en de zeven geplande locaties voor 2016. Zo moet Belgie binnenkort over een performant aardgastanknetwerk beschikken.

Vlaamse regering ondersteunt rijden op aardgas
Wie op aardgas rijdt, wordt vanaf 2016 beloond door de Vlaamse regering met fiscale steunen financiele stimuli voor de aanschaf van miIieuvriendelijke voertuigen. Vervuilende wagens worden afgeraden en strenger fiscaal afgestraft. En dat wordt opgemerkt. PitPoint Country Manager voor Belgie. Geert Degroote: "In enkele jaren tijd verdubbelde het aantal inschrijvingen voor aardgaswagens in Belgie. Binnenkort rijden er ruim tweeduizend op onze wegen. En dat cijfer loopt alleen maar op nu de regering er gunstige voorwaarden aan koppelt. Een performant aardgastanknetwerk is dus broodnodig."

Aardgas: schoner dan benzine en diesel
Aardgas is als fossiele brandstof ecologischer dan benzine en zeker dan diesel. Zo stoot de wagen veel minder fijnstof, stikstofoxides en C02 uit. Beter voor het milieu dus. Bovendien is aardgas zachter voor het budget van de consument dan benzine en diesel.

Nieuwe app toont geschikte tankstation
Wie schone brandstof wiI tanken, vindt binnenkort vlot zijn weg naar een geschikt tankstation dankzij een nieuwe app van PitPoint. Die wordt gelanceerd op het AutosaIon - dat loopt van 14 t.e.m. 24 januari 2016. De applicatie bevat alle Europese tanklocaties voor schone brandstoffen als Aardgas (CNG), LNG en Waterstof, met de routes erheen.

Over PitPoint clean fuels
PitPoint bouwt tank- en oplaadpunten voor milieuvriendelijke brandstoffen als Aardgas (CNG), LNG. Waterstof en Elektriciteit. Zowel openbare als private stations voor openbaar vervoer. Zo willen ze een zo breed mogelijk publiek bedienen. En bereikbaar, betaaIbaar en schoon vervoer voor iedereen mogelijk maken tegen 2030.

Maak kennis met PitPoint op het Autosalon (14-24 januari 2016) op de ngva.be-stand in Paleis 6.

Oudere berichten

Bereken uw besparing bij rijden op aardgas

l/100km