05/04/2016

Q8 opent zijn eerste CNG-station in provincie Limburg

Houthalen-Helchteren, 31 maart 2016 – Vandaag opende Q8 Petroleum België zijn vijfde CNG station op de Belgische markt, in Houthalen-Helchteren. CNG staat voor Compressed Natural Gas, of aardgas onder druk. Deze brandstof wint al enkele jaren sterk aan populariteit omdat ze naast milieuvriendelijk ook uiterst veilig en voordelig is. Met de opening van zijn 5de station speelt Q8 daarmee ook in de provincie Limburg in op de groeiende vraag van Belgische consumenten naar alternatieve en milieuvriendelijke brandstoffen.

Meer en meer Belgische autobestuurders zijn op zoek naar alternatieve brandstoffen, uit bezorgdheid voor het milieu én hun budget. Bij de keuze voor een alternatieve brandstof zit aardgas duidelijk in de lift. Dat blijkt onder meer uit de actie die KVBG, de aardgasfederatie, begin dit jaar opzette. Zij startte op 1 januari 2016 met het verlenen van een premie tot €1.000 aan al wie een CNG wagen aankocht. Op 28 januari 2016 waren alle Vlaamse premies reeds toegekend en werd de actie wegens onvoorzien succes stopgezet.

Eerste CNG station voor Q8 in de provincie Limburg

Voor Q8 zijn duurzaamheid en veiligheid absoluut prioriteiten. Door de keuze voor CNG speelt Q8 in op de groeiende vraag van de consument naar een milieuvriendelijke en veilige brandstof. Het station op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren is het vijfde CNG station dat Q8 opent op de Belgische markt en tevens het eerste voor Q8 in de provincie Limburg. Het station zal uitgebaat worden door Alberte Van Wijck. Vorig jaar opende Q8 reeds 4 CNG stations in Vlaanderen: Schoten (mei 2015), Turnhout (juli 2015), Zedelgem (september 2015) en Mechelen (december 2015).

Inge Froidmont, Environmental Supervisor Kuwait Petroleum North West Europe: ‘CNG staat garant voor een groot rijcomfort en een autonomie die vergelijkbaar is met die van andere brandstoffen. Met een volle tank kan je maar liefst 500 km rijden en met een hybridemotor aardgas-benzine zelfs 1.000 km. Bovendien is de CNG-technologie uiterst veilig, zodat je overal mag parkeren. Zelfs ondergronds.’

Alain Yzermans, burgemeester Houthalen-Helchteren, is erg tevreden met de komst van het Q8 CNG-station: ‘Limburgers zijn naast wereldburgers absoluut ook ‘groene’ burgers. We dragen milieuvriendelijkheid hoog in het vaandel en zijn verheugd dat Q8 ook in de provincie Limburg CNG stations opent. Met de komst van het Q8 CNG station in Houthalen Helchteren worden de inwoners extra gestimuleerd om voor een milieuvriendelijk alternatief te kiezen. Iets wat wij als bestuur enkel kunnen toejuichen!’

Duurzaamheid, een absolute prioriteit voor Q8

Als verantwoordelijke onderneming hecht Q8 veel belang aan duurzaamheid. Hiervoor ondernam het bedrijf reeds tal van acties: zo installeerde het in 2011 en 2012 als eerste onderneming in haar sector zonnepanelen op een deel van haar Belgische tankstations. Daarnaast bevinden er zich in de shops van de bemande stations gesloten koelkasten en zijn zowel de shops als de terreinen net voor de shop voorzien van LED-verlichting. De opening van CNG-stations is dus een volgende stap in het duurzaamheidsbeleid van Q8.

Oudere berichten

Bereken uw besparing bij rijden op aardgas

l/100km