12/04/2016

Minister Tommelein opende PitPoint CNG-tankstation in Antwerpen

PitPoint

Vandaag werd het tweede CNG-tankstation van PitPoint clean fuels in België officieel geopend. Dit is de aftrap voor een reeks van vijf nieuwe Aardgas-tankstations die de komende vijf maanden geopend worden door PitPoint in de regio Antwerpen. Zo werkt PitPoint mee aan het verduurzamen van de mobiliteit voor ondernemers én particulieren.

De officiële opening werd verzorgd door Bart Tommelein, Viceminister-President van de Vlaamse Regering, Vlaams Minister van Financiën, Begroting en Energie. Minister Tommelein moedigt de vergroening van de verkeersfiscaliteit aan en zorgt voor een verderzetting van het beleid. “De intrede van een nieuwe speler met ambitieuze plannen in de markt van aardgastankstations is een bewijs dat er in Vlaanderen een toekomst is voor duurzame brandstoffen. De luchtkwaliteit in Vlaanderen moet verder verbeteren en kiezen voor schonere brandstoffen zoals aardgas kan daarbij helpen. Het beleid van de Vlaamse regering ondersteunt deze transitie. Schonere lucht is tenslotte belangrijk voor ons, onze kinderen en kleinkinderen”.
PitPoint directeur in België, Geert Degroote, vult aan: “Ik zie een goede match in ambities met het beleid van de Minister en PitPoint’s plannen voor België”. PitPoint clean fuels streeft namelijk ook in België naar 100% schoon vervoer”.

De afgelopen twee jaar groeide het wagenpark op aardgas van 500 naar meer dan 2500 CNG-voertuigen. Een cijfer dat alleen maar oploopt nu de Vlaamse regering gunstige voorwaarden koppelt aan de aankoop van een aardgasvoertuig. Deze wagens -die zeer zuinig in gebruik zijn- betalen geen BIV en jaarlijkse verkeersbelasting tot en met 2020. De meest actuele cijfers laten een zeer mooie stijging zien: tijdens de eerste twee maanden van 2016 werden er meer dan 1.000 aardgasvoertuigen besteld. Deze groei leidt ook tot meer aardgastankstations. Met het nieuwe station in Antwerpen zijn er ondertussen meer dan 50 aardgastankstations in België en ook hier houdt de groei aan.

Aardgas: schoner dan benzine en diesel
Aardgas (CNG) is als fossiele brandstof milieuvriendelijker dan benzine en zeker dan diesel. Zo stoot de wagen veel minder fijnstof, stikstofoxides en CO2 uit. Bovendien is aardgas beter voor het budget van de consument dan benzine en diesel: de huidige prijs aan de pomp is € 0,84. Wie voor € 25 aardgas tankt, rijdt maar liefst 500 kilometer. Veel bekende automerken hebben inmiddels personen-, bestel- en vrachtwagens die af fabriek zijn uitgerust voor deze brandstof (meestal in combinatie met benzine). PitPoint is ook actief in de ontwikkeling van groengas productie om op termijn de fossiele brandstof aardgas te vervangen door biomethaan."

Vijf nieuwe Aardgas-tankstations binnen 2 maanden
Het nieuwe Aardgas-tankstation op Kielsbroek 1 in Antwerpen is onderdeel van het bestaande Esso-tankstation. Het station is makkelijk bereikbaar vanuit Antwerpen stad, voor het verkeer op de ring van Antwerpen en voor lokaal verkeer in Wilrijk en Hoboken. Er kan 24 uur per dag en 7 dagen op 7 Aardgas worden getankt. Het tankstation accepteert de gangbare bankkaarten als bijvoorbeeld Bancontact/Mister Cash, Maestro, VISA, Mastercard en tankkaarten van Maes, Esso, CAPS en Travelcard.

PitPoint heeft al een Aardgastankstation in Rumst (Antwerpseweg 39) en de komende maanden worden er nog 4 Aardgastankstations door PitPoint geopend in:

  • Turnhout (Gierlesteenweg 192)
  • Bornem (Lodderstraat 26)
  • Beveren (Vesten 20)
  • Wommelgem (Herentalsebaan 515)

PitPoint app met álle Europese aardgas (CNG)-tankpunten
Meer weten over het netwerk van Aardgas (CNG) tankpunten? Wie deze schone brandstof wil tanken, vindt vlot zijn weg naar een geschikt tankstation dankzij de PitPoint App. De applicatie bevat alle Europese tanklocaties voor schone brandstoffen als Aardgas (CNG), LNG en Waterstof, met de routes erheen. Deze informatie vind je tevens op de website www.pitpoint.be/t.

PitPoint Over PitPoint clean fuels
PitPoint clean fuels is een toonaangevende ontwikkelaar en uitbater van tankstations voor schone brandstoffen zoals Aardgas (CNG), Biogas, LNG, Waterstof en Elektriciteit. Meer info over schone brandstoffen? Surf snel naar www.pitpoint.be.

Of contacteer Geert Degroote, Country Manager voor België: +32 (0) 475 55 20 37 of geert.degroote@pitpoint.be

Oudere berichten

Bereken uw besparing bij rijden op aardgas

l/100km