30/06/2016

Een juridisch kader voor het uitrollen van CNG stations in Wallonië te ondersteunen

Vandaag, donderdag 30 juni 2016 heeft de Waalse overheid, op voorstel van de minister van milieu Carlo DI ANTONIO, een juridisch kader aangenomen dat de ondersteuning van gecomprimeerde aardgasvulstations (CNG) in Wallonië toelaat.

“Vandaag is het gebrek aan vulstations voor CNG voertuigen in het zuiden van het land nog steeds een ware rem voor de Waalse bevolking om voor deze voertuigen te kiezen verduidelijkt Carlo DI ANTONIO. De beslissing van donderdag beantwoord aan de vraag, door het ondersteunen van de ontwikkeling van dergelijke infrastructuur in Wallonië evolueren we naar een vergroening van het Waals autopark.

Concreet werd er donderdag een tekst aanvaard welke een reglementair kader biedt dat tot op heden niet bestond. Deze tekst verduidelijkt het geheel van voorwaarden voor de installatie en uitbating in de milieuvergunning. Uitbaters die een CNG vulstations willen installeren in Wallonië hebben nu een reglementair referentiekader. Zo leggen de voorwaarden bijvoorbeeld op om bepaalde bouw-, uitbatings- inplantings-, veiligheids- en onderhoudsbepalingen te respecteren met het oog op een gegarandeerde veiligheid tijdens het vullen.

De installatie van een vulstation kan zowel door een tankstations als bij een particulier thuis of aan een bedrijf gebeuren.

Deze beslissing kadert eveneens in het steunen van een milieu verantwoord rijden.

Vandaag zijn er 5 CNG vulstations geopend in het Waalse gewest: Nijvel, Gosselies, Moeskroen, Ollignies en Doornik.

Bijkomende stations zullen weldra hun deuren openen: Herstal, Namen, Jemeppe sur Sambre, Fleurus, Genappe, Dour, Perulwez,… Alle projecten voor vulstations en bestaande vulstations kan je terugvinden op onze website: http://www.ngva.be/nl/aardgastankstations-zoeken

Oudere berichten

Bereken uw besparing bij rijden op aardgas

l/100km