11/07/2016

Waalse gemeenten: subsidie voor de aankoop van aardgasvoertuigen

De Waalse lokale besturen, provincies, OCMW’s en intercommunalen kunnen vanaf vandaag ook een subsidie aanvragen voor de aankoop van niet-vervuilende voertuigen of voor het ombouwen van voertuigen van meer dan 3,5 ton naar de milieunormen.
Bij aankoop van een niet-vervuilende wagen (CNG of elektrisch) van minder dan 3,5 ton, komt de Waalse regering financieel tussen voor een bedrag van 20% van de totale factuur met een maximum van 6.000€.
Wanneer deze instellingen een niet-vervuilend voertuig zwaarder dan 3,5 ton of een voertuig met een EURO 5 milieustandaard zwaarder dan 3,5 ton aankoopt of deze ombouwt naar de milieunormen zal de Waalse regering voor 15% van de totale factuur tussenkomen met een maximum bedrag van 22.500€.
Een rondbrief met de modaliteiten van deze beslissing zal komende dagen verstuurd worden naar de betrokken instellingen, verduidelijkt minister van lokale besturen Paul Furlan.

Bron: https://www.rtbf.be/info/belgique/detail_subventions-aux-communes-wallonnes-pour-l-achat-de-vehicules-non-polluants?id=9347852

Oudere berichten

Bereken uw besparing bij rijden op aardgas

l/100km