21/12/2017

Persbericht: LUKOIL opent in Zoersel eerste aardgastankstation

Vilvoorde/Zoersel, 13 december 2017 – Vandaag opent LUKOIL in samenwerking met PitPoint clean fuels in Zoersel een eerste aardgastankstation. De brandstoffenleverancier wil daarmee inspelen op de evoluerende mobiliteitsmarkt.

Voor de bouw van de eerste LUKOIL aardgaspomp bij het tankstation in Zoersel ging het bedrijf in zee met het Mechelse bedrijf Pitpoint, dat gespecialiseerd is in alternatieve brandstoffen. Pitpoint bouwde eerder al soortgelijke tankstations in België en Nederland. Als één van de belangrijkste spelers op de brandstoffenmarkt anticipeert LUKOIL op de veranderingen op het vlak van mobiliteit en geeft het bedrijf meer bestuurders de kans om te kiezen voor deze alternatieve brandstof met een lagere milieuimpact.

De Vlaamse Overheid heeft duidelijke doelstellingen op het gebied van duurzame mobiliteit. Die doelstellingen mogen best ambitieus genoemd worden. Tegen 2020 wil men 60.000 elektrische wagens in ons straatbeeld en 40.000 aardgasvoertuigen. Om dat te realiseren streeft de Vlaamse Regering onder meer naar 300 aardgastankstations tegen 2020. Momenteel zijn er dat net geen 100.

“Ook in 2018 zullen we nog een aantal CNG-stations openen”, zegt Bulat Subaev, Managing Director van LUKOIL Western Europe. “We concentreren ons vooral op locaties waar er nog geen dergelijke tankstations in de buurt zijn. Zo helpen we een betere spreiding te realiseren van de tankmogelijkheden voor chauffeurs van aardgaswagens.”

“Aardgas tanken is even simpel als benzine of diesel. Naast de vulopening van de benzinetank vind je bij een aardgaswagen een vuldop waarop het aardgastankpistool zich vastklemt. Tanken duurt ongeveer even langs als met traditionele brandstoffen en is helemaal veilig”, legt Geert Degroote, directeur van PitPoint België, uit. “Tegen 2030 willen we schoon vervoer voor iedereen. Dat willen we realiseren door de best mogelijke infrastructuur voor schone brandstoffen te ontwerpen, te bouwen, te exploiteren en te onderhouden.”

Meer over CNG, een milieuvriendelijk alternatief

Aardgas (CNG) is een milieuvriendelijk alternatief voor diesel maar is minder gekend door het grote publiek. Nochtans heeft aardgas een aantal grote voordelen. Er is geen sprake van een beperkte actieradius. Met een aardgaswagen kan je 4 à 500 kilometer rijden en nadien heb je nog altijd een benzinetank aan boord om, indien nodig, nog eens even ver te rijden. En dan is er het milieuaspect. CNG is een propere brandstof. De CO2-uitstoot is een stuk lager dan bij benzinewagens en er is nauwelijks emissie van NOx (stikstof) en fijnstof. Bovendien besliste de Vlaamse Regering dat wie met een aardgaswagen rijdt geen inschrijvingstaks moet betalen en tot 2020 vrijgesteld is van verkeersbelasting. Wat zo’n wagen helemaal aantrekkelijk maakt is de aankoopprijs. Een CNG-wagen kost nauwelijks meer dan dezelfde versie met een dieselmotor. De prijs van aardgas aan de pomp is bijna een derde goedkoper dan benzine.

 

Voor meer informatie:
Els Ruysen (LUKOIL) – +32 475 55 18 64 – els.ruysen@eu.lukoil.com
Ben Claesen (Mindshake) – +32 479 24 00 19 – ben@mindshake.biz

 

Over LUKOIL

LUKOIL is een internationaal verticaal geïntegreerd energiebedrijf actief in meer dan 40 landen op vier continenten. LUKOIL is één van de grootste private en beursgenoteerde energiebedrijven ter wereld op vlak van bewezen oliereserves en is verantwoordelijk voor meer dan 2% van de wereldwijde olieproductie, alsook voor ongeveer 1% van de wereldwijde oliereserves. De aandelen worden verhandeld op de beurzen van het Verenigd Koninkrijk, Rusland, de Verenigde Staten en Duitsland, waarbij de meerderheid van de aandelen in handen is van de minderheidsaandeelhouders.

LUKOIL is al meer dan 15 jaar aanwezig in Europa. De activiteiten van LUKOIL in Europa zijn de ontginning, productie en raffinage van olie en gas, alsook marketing, stroomvoorziening en hernieuwbare energie. Op vlak van downstream-activiteiten bedient LUKOIL vandaag 4 raffinaderijen en ongeveer 1500 tankstations in Europa. In 2007 werd LUKOIL actief op de Benelux-markt, met de overname van 157 JET-tankstations in België en Luxemburg. Sindsdien heeft LUKOIL haar aanwezigheid op deze markt versterkt, in het bijzonder dankzij de participatie in 2009 in de Zeeland Refinery in Vlissingen. In 2012 volgt de overname van 59 tankstations van de Verolma Groep in Nederland en in 2013 volgt de overname van 21 tankstations van Rotonde. De overname van AutoMaas eind 2015 was de volgende stap in de expansiestrategie van het bedrijf dat steeds rekening houdt met de belangen van haar klanten.

Wereldwijd zet LUKOIL in op de verticale integratie van de volledige productieketen: van de ontginning van olie en gas tot brandstoffenverkoop. Dankzij deze strategie kan het bedrijf zich sinds 2007 op de Belgische markt positioneren als prijsbreker.

 

Link naar persbericht Lukoil

Oudere berichten

Bereken uw besparing bij rijden op aardgas

l/100km