Voordelige bedrijfswagens op aardgas

Mobiliteitsuitgaven zijn een hoge kost voor elke moderne onderneming. Net zoals bij al uw commerciële activiteiten is ook hier een goede kosten-baten analyse essentieel. Zowel het transport van uw goederen als de bedrijfswagens van uw personeel nemen een grote hap uit uw budget - zeker nu de brandstofprijzen blijven stijgen en ook de belastingdruk verder toeneemt. Dankzij een wagenpark op aardgas ziet u uw mobiliteitskosten dalen.

Aardgas, de winstenergie voor uw bedrijf:
  • kleine investering
  • besparing op brandstofkosten
  • geen mobiliteitsverlies
  • uitgebreid gamma wagens
  • veilige technologie
  • imagobevorderend

De meerprijs van een voertuig op aardgas is zo beperkt dat deze kleine investering binnen de kortste keren rendeert. De fiscale voordelen en de lage prijs aan de pomp (30% goedkoper dan benzine) zorgen meteen voor een reële kostenvermindering.

U geniet van alle transportvoordelen van de klassieke fossiele brandstoffen, en zelfs meer. Uw actieradius kan tot 500km per tankbeurt reiken. Zelfs tot boven 1.000 km rekeninghoudend met de benzinetank. U verliest geen kofferruimte, want de tank is onderaan de wagen geplaatst. Intussen biedt een steeds groter aantal autoconstructeurs reeds een heel gamma wagens op aardgas aan. Zo is er altijd een type wagen beschikbaar dat past bij de verschillende behoeften van uw wagenpark. Dankzij de veilige technologie kan u met uw wagen op aardgas overal terecht – ook op ondergrondse parkings.

Steeds meer klanten zijn begaan met duurzaam ondernemen. Aandacht voor het milieu is een bijkomende troef tegenover uw concurrenten. Deze win-win situatie komt zowel uw imago als uw financiën ten goede. En dat maakt van rijden op aardgas dé winstenergie.

De Vlaamse overheid wil rijden op CNG aanmoedigen door enkele fiscale voordelen te bieden zowel voor de belasting op inverkeerstelling als voor de jaarlijkse verkeersbelasting.

  • De jaarlijkse verkeersbelasting wordt zowel berekend op het vermogen van de motor, uitgedrukt in fiscale paardenkracht (pk) of in kilowatt (kW), als op de CO2-uitstoot van het voertuig. De lage CO2-uitstoot van aardgas levert dus jaarlijkse een flinke korting op.
  • De belasting op inverkeerstelling (BIV) is de eenmalige belasting verschuldigd bij de inverkeerstelling van het voertuig - ook voor tweedehandsvoertuigen. De Vlaamse overheid biedt een fiscale korting voor de inschrijving van wagens op aardgas.

Bereken uw besparing bij rijden op aardgas

l/100km