Voordelige auto's  op aardgas

Het gebruik van een wagen neemt een steeds grotere hap uit uw gezinsbudget. Een autorit wordt steeds duurder door de stijgende kosten van benzine en diesel. Toch is een modern gezinsleven zonder auto vandaag de dag zo goed als ondenkbaar met de vele boodschappen, familiebezoekjes, gezinsuitstapjes… Rijden op aardgas is voordelig voor al uw mobiele gezinsactiviteiten.

Aardgas, de winstenergie voor uw gezin:
  • tot 30% goedkoper aan de pomp
  • fiscale korting (Volledige vrijstelling van belastingen en taxen in Vlaanderen)
  • overal toegang – ook in ondergrondse parking
  • brede keuze aan gezinswagens
  • kofferruimte blijft intact
  • altijd tanken in de buurt

Aardgas is tot 30% goedkoper dan diesel. U tankt niet alleen heel voordelig, maar aardgas is ook heel eenvoudig te tanken. En omdat de overheid deze milieuvriendelijke mobiliteit wil stimuleren, geniet u in Vlaanderen van een grote fiscale korting. Zo profiteert u bijvoorbeeld van de voordelige belasting op inverkeersstelling.

U heeft alle transportvoordelen van de klassieke fossiele brandstoffen, en zelfs meer. Na een tankbeurt kan u tot 500 km blijven doorrijden en zelfs 1000 km met een hybridemotor aardgas-benzine. U verliest geen kofferruimte, want de tank is onderaan de wagen geplaatst. Dankzij de veilige technologie kan u met uw wagen op aardgas overal terecht – ook op ondergrondse parkings.

Elk gezin is anders samengesteld en elk gezin vult de klassieke gezinsactiviteiten - zoals boodschappen, familiebezoekjes, gezinsuitstapjes,… - anders in. Intussen bieden de autoconstructeurs reeds een heel gamma wagens op aardgas aan. Zo heeft u een ruime keuze van kleine stadswagens tot grote multifunctionele gezinswagens voor lange ritten. Bovendien kan u ook met een eenvoudige ingreep uw huidige wagen op aardgas laten rijden.

De Vlaamse overheid wil rijden op CNG aanmoedigen door CNG wagens vrij te stellen van BIV en jaarlijkse verkeersbelasting. Tot eind 2020 betaal je in Vlaanderen dus geen verkeersbelasting bij aankoop van een wagen op aardgas en dit voor zowel particulieren als bedrijven. enkele fiscale voordelen te bieden zowel voor de belasting op inverkeerstelling als voor de jaarlijkse verkeersbelasting. Deze vrijstellingen gelden ook voor voertuigen die voor 01-01-2016 zijn ingeschreven. Deze vrijstellingen gelden niet voor leasingwagens en wagens die worden ingeschreven als lichte vracht.

  • De jaarlijkse verkeersbelasting wordt zowel berekend op het vermogen van de motor, uitgedrukt in fiscale paardenkracht (pk) of in kilowatt (kW), als op de CO2-uitstoot van het voertuig. De lage CO2-uitstoot van aardgas levert dus jaarlijkse een flinke korting op.
  • De belasting op inverkeerstelling (BIV) is de eenmalige belasting verschuldigd bij de inverkeerstelling van het voertuig - ook voor tweedehandsvoertuigen. De Vlaamse overheid biedt een fiscale korting voor de inschrijving van wagens op aardgas.

Meer informatie

Vlaanderen:

Wallonië: http://www.wallonie.be/fr/taxe-de-circulation
Brussel: http://finances.belgium.be/fr/particuliers/transport/immatriculation_et_impots/taxe_de_circulation

Bereken uw besparing bij rijden op aardgas

l/100km